55 plus woningen
seniorenwoningen huren, kopen en collectief bouwen
Show Menu

Koopwoningen

Senioren koopwoningen voor 55 Plus

Het is een wens van steeds meer mensen om “de oude dag” door te brengen in een woonomgeving die helemaal naar eigen wens is. Een omgeving voorzien van alle luxe, service en gemakken, of juist helemaal back tot basic wonen en zelfvoorzienend zijn.

Deze beloning voor een leven lang hard werken is een mooi vooruitzicht. En heel goed mogelijk voor iedereen die hier tijdig gericht naar toe werkt. Het plaatje van de ideale senioren koopwoning zal er voor iedereen persoonlijk en anders uitzien. Kies voor voorzieningen als een Beschutte tuin, eigen moestuin of de juist de luxe van een zorgvilla.

Altijd koophuis gehad
Een 55+senioren koopwoning is meestal goed haalbaar voor wie altijd al een koopwoning had. Het huis wordt verkocht en met de opbrengst van een groot huis is na verkoop een gemiddelde seniorenwoning goed betaalbaar. De hypotheek is na 30 jaar immers (grotendeels) afbetaald en de overwaarde geeft financiële ruimte voor Verbouwen en aanvullende woonwensen.

Eerder huurhuis gehad
Voor wie eerder altijd een Woning gehuurd heeft, in het kopen van een senioren woning naar eigen wens doorgaans een grotere uitdaging. Zonder eigen vermogen zal het eerlijkheidshalve niet gemakkelijk zijn om nog op hogere leeftijd een huis te kopen. Mogelijk past een Zorghypotheek of heeft een financieel adviseur een oplossing, laat u hierover goed informeren.

Senioren koopwoning
Er is continu aanbod in bestaande senioren koopwoningen. Voor goede locaties is altijd wel interesse, met wachtlijsten tot gevolg. Wanneer u specifieke wensen heeft doe u er goed aan tijdig uw zoektocht te starten. En als u dan concreet een pand of complex op het oog heeft kun u de huidige bewoners aanspreken.

Mogelijk zijn er met de huidige eigenaar afspraken te maken over toekomstige overname. Zet deze afspraken officieel op papier en laat u hierin bijstaan door een specialist in contracten. Denk hierbij aan een aankoop makelaar, Notaris en/of advocaat. Zo kunt u zeker zijn op termijn eigenaar te zijn van de seniorenwoning van uw voorkeur. En als deze woning dan eerder vrij komt dan verwacht, kun u deze altijd nog tijdelijk verhuren.

Maar er zijn neer mogelijkheden om voordelig een huis te verkrijgen. Kijk maar eens bij enkele verzamelde mogelijkheden.

Seniorenwoning laten bouwen
Wanneer het bestaande aanbod niet biedt wat u zoekt, denk dan eens aan het zelf laten bouwen van een woning of gezamenlijk seniorencomplex. Een wens van velen, maar slechts enkelen die hiermee concreet aan de slag gaan. Hulp hierbij is wellicht gewenst, hierbij helpen wij graag.

Uw woonwensen realiseren (meld u vrijblijvend aan)
Deze website is opgezet om te inventariseren of er voldoende belangstelling is om woonwensen van individuen collectief te realiseren. Wanneer wij de wensen van u en velen in beeld hebben, kijken we naar mogelijkheden hoe dit ook werkelijk in praktijk te realiseren.

Via Updates houden we u op de hoogte van onze activiteiten en vorderingen. Meld u daarom nu vrijblijvend aan voor Onze Updates, dit kan via het formulier “Aanmelden voor Updates” rechtsboven. Hoe meer mensen interesse tonen, hoe concreter wij kunnen handelen. Zo geven we uw toekomstige woonwensen nu al concreet vorm!

Ook wanneer u wilt huren naar wens is aanmelden zeker zinvol. Een combinatie van koop en huurwoningen onderzoeken we ook. Laat daarom zo veel mogelijk mensen in uw omgeving van dit initiatief weten. Hierbij nodigen wij u hierbij van harte uit deel te nemen aan ons initiatief. Samen staan we sterk!

“Meld U Direct aan voor de Updates via het formulier rechtsboven”

Wilt u liever een huis huren dan kopen? Kijk dan op senioren huurwoningen en deze links.

Groeten,
Team 55PlusWoningen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail