55 plus woningen
seniorenwoningen huren, kopen en collectief bouwen
Show Menu

Huurwoningen

Senioren huurwoningen voor 55 plus

Tegen onze pensioen gerechtigde leeftijd is het huren van een seniorenwoning in Nederland een veel gebruikte woonvorm.

Eerder eigen huis bewoond
Wie een eigen huis bewoonde heeft de woning als 55+ er doorgaans grotendeels of volledig vrij van hypotheek. Na verkoop is er door overwaarde doorgaand kapitaal beschikbaar. Het budget dat zo vrij gekomen is, kan aan leuke dingen als verre reizen, hobby’s, een mooie auto en de (klein)kinderen besteed worden. En in toekomstig woongenot geïnvesteerd worden.

Goedkoop wonen begint bij slim met geld opgaan, dan hoeft u vaak niet eens op kwaliteit in te boeten. Bekijk hiervoor enkele suggesties aangaande bouwen, wonen en welzijn.

Voorheen huurwoning bewoond
Wanneer u altijd een Reguliere huurwoning bewoond heeft, is een senioren huurwoning vaak de enige optie. Het verkrijgen van een hypotheek voor een pluswoning kopen is op hogere leeftijd meestal niet mogelijk, ook niet met een Zorghypotheek. De bank verlangt voor een hypotheek een minimaal basisinkomen voor rente en aflossing. Zonder (hoog) aanvullend pensioen of groot eigen vermogen is een gewoon Huis kopen vaak niet mogelijk.

Senioren huurwoningen

Een 55+ huurwoning geeft alle vrijheid zonder langdurige financiële verplichtingen. Het aanbod senioren huurwoningen is groot. Echter kennen deze vaak lange wachtlijsten, zeker bij goedkope huisvesting en populaire complexen. Het is daarom verstandig tijdig actief op zoek te gaan naar een geschikte seniorenwoning.

Als samenwonenden die gaan huren is een Partnerschap niet altijd verplicht, maar vaak wel verstandig. Verhuizen naar een seniorenwoning is een goed moment voor het laten beoordelen of actualiseren om uw Samenlevingsovereenkomst. Hierin zijn ook zaken als persoonlijk eigendom en nalatenschap goed te regelen.

Collectief Bouwen
We denken daarom zelfs aan een collectief voor zelf bouwen. Als u hiervoor ook interesse heeft, download dan eenmalig Onze Updates en u blijft vrijblijvend op de hoogte. Aanmelden Kan Nu rechtsboven aan deze pagina.

Zo bepaalt u zelf waar, hoe en wanneer u straks gaat wonen. Wacht dus niet tot u bijna met pensioen gaat maar besteed hier al op middelbare leeftijd tijd en energie aan. Zo blijft u zorgeloos en naar wens wonen en genieten van een welverdiende oude dag. En met alle gewenste en benodigde service en zorg tot uw beschikking.

Senioren huurwoningen aanbod online
Er is veel aanbod van huurwoningen voor senioren beschikbaar. Maar dit is online niet altijd even goed te vinden. Toch hebben we een aantal aanbieders van 55+ seniorenwoningen gevonden. Kijk hiervoor op onderstaande aanbieders, deze hebben een groot aanbod seniorenwoningen te huur. Bekijk meer slim wonen mogelijkheden uit de praktijk.

Wilt u liever een huis kopen dan huren? Kijk dan op senioren koopwoningen.

“Of download het huurwoningen voor senioren aanbod direct online”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail